2014. nov 13.

Hazánkba érkezik a OneRepublic

írta: ZsuzsannaLily
Hazánkba érkezik a OneRepublic

2015 június 7-én a Papp László Budapest Sportarénában

The Native Tour

 

Jelenleg mindenki a OneRepublic-ra kiváncsi, a zenekar tavaly megkezdett és a mai napig is tartó turnéja eddig 169 teltházas koncertet foglalt magában öt kontinensen. Úgy döntöttek, hogy újabb fellépésekkel egészítik ki The Native Tour elnevezésű koncertkörútjukat, így végre a magyar rajongóknak sem kell tovább várniuk,  június 7-én a Budapest Arénában lép fel a OneRepublic.

A budapesti koncertre belépők november 13-tól kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Limitált számú, színpad elé szóló kiemelt állójegyet, valamint kapunyitás előtti bejutást biztosító prémium csomagot is lehet majd vásárolni a normál belépőjegyek mellett.

 

one republic apologize.jpg

Így jellemezte a csapat sajátos stílusát Ryan Tedder, a OneRepublic frontembere:

"Nem vagyunk műfaj-tisztelők. Csak jó vagy rossz dalok és előadók léteznek, legyen szó rockról, popról, rapről vagy dance-ről. És ezek a jó dalok ránk is hatással vannak, befolyásolnak bennünket valamilyen módon, beépülnek a munkáinkba."

 

2002-ben Ryan Tedder énekes és Zach Filkins gitáros alapította a csapatot. A középiskolai barátokból álló banda  teljesen ismeretlenül, bármilyen lemezkiadói szerződés és támogatás nélkül komoly kereskedelmi sikert ért el a MySpace-en. Ehhez képest meglehetősen sokat kellett várni debütáló albumukra, ami némi viszontagság után - első kiadójuk a megjelenés előtt 2 hónappal kirúgta a csapatot, amit valószínűleg azóta sokszor megbántak már -, végül 2007-ben jelent meg.

Ryan Tedderből fantasztikusan tehetséges előadó, dalszerző, zenész, producer vált, aki a zeneipar bármely szegletében megállja a helyét és mindent megtesz csapatáért. Ezt a mentalitást dalaik is tükrözik.

 

A nagy áttörés

 Kitartó munkájuknak meglett az eredménye; első kislemezükkel, az Apologize-zal berobbantak a nemzetközi élvonalba, 16 országban vezették a slágerlistákat, további ötven országban pedig top 10 felvétellé vált a Grammy-díjra is jelölt dal.

Második lemezük hasonló kritikai és kereskedelmi sikereket ért el 2009-ben, többek között a Good Life és az All The Right Moves daloknak köszönhetően.

Harmadik albumukra kicsit hosszabban kellett várni, de a végeredménnyel bebizonyították mindenkinek, hogy a OneRepublic rendíthetetlenül folytatja útját a kezdeti sikerekhez mérten.

2013-ban megjelent Native anyaguk rögtön a listák élvonalába került, és bár már az If I Lose Myself daluk is több országban a listák élére tört, ám az igazi, fél éven át kirobbanthatlan sláger státuszt a Counting Stars hozta meg számukra, amelyet itthon is szinte óránként játszottak a különböző adók. A kislemez több mint 5 millió példányban talált gazdára csak az USA-ban, világszerte az egyik legkedveltebb felvétel.

Love Runs Out című daluk ismételten bebizonyította, hogy nem csak véletlenül és egyszer-egyszer sikerül világslágert letenniük az asztalra, valamint a OneRepublic sikereit nem a szél fújta össze, kemény munkával érik el azt, amire nyugodtan büszkék lehetnek.

Timbaland-el való együttműködésüknek köszönhetően megszületett a már jól ismert és népszerű Apologize.....

 

 Forrás; Papp László Budapest Sportaréna

Szólj hozzá

koncert Timbaland Grammy-díj Papp László Budapest Sportaréna OneRepublic Ryan Tedder The Native Tour